När vi är lediga och frukosten gärna får ta lite tid så brukar jag göra någon form av banan-pannkakor. Först var de naturella, därefter gick utvecklingen via kardemumma-smak och nu är vi framme vid chokladsmak. Jag har jobbat länge på att försöka få dem så fluffiga och “Amerikanska” som möjligt, bäst resultat får jag med en stavmixer och genom att inte mixa allt på en gång.

Fluffiga Chokladpannkakor (2 portioner)
2 Stora Bananer
2 Ägg
1,2 dl Mandelmjöl
3 tsk Kakao
0,5 tsk Vaniljpulver
2 msk Kokosolja (att steka i)
1 dl Blåbär (frusna går bra)
1 dl Lingon (frusna går bra)
2 msk Lönnsirap att toppa med
Tillagning:
Om bären är frusna, ta fram dem och låt dem tina medan du lagar till pannkakorna.
Skala bananen och dela den i bitar i en bunke, mixa den därefter till en mjuk smet så gott det går. Knäck i ägget och mixa ihop det med bananen. Lägg i vanilj och kakao och mixa ihop med smeten. Lägg slutligen i mandelmjölet och mixa till en relativt trög smet.

Klicka ut smeten med en stor sked och stek till små pannkakor i en medelvarm stekpanna. Försök att inte platta till eller vända på dem i onödan. Någon minut på varje sida brukar räcka.
Servera med bär, lönnsirap, kanske en klick smör och rykande varmt kaffe för en god start på dagen!