Ecocaféet i Östersund – en riktig pärla

Förra året (känns så lustigt att skriva förra året, men så är det ju ;)) spenderade jag och PP mellandagarna och nyår hos våra fina vänner Emelie och Anders + vårt lilla gudbarn Ebbe i Östersund. Efter en mysig vandring bland snö, glimmande ljus och fina affärer besökte vi  Ecocaféet – Sveriges nördigaste café-  för att ta en liten eftermiddagsfika. Jag ser alltid fram emot att upptäcka nya platser där det kan tänkas finnas lite godsaker till mig som inte äter raffinerat socker.  Efter att vi stampat av oss snön utanför dörren, steg vi in i värmen och möttes till och börja med av caféets hälsobutiksdel där det, vid en relativt snabb överblick, fanns ett bra sortiment med olika hälsoprodukter av ledande märken. Det tog inte lång tid innan jag lokaliserat en liten kyldisk med flera spännande saker (bl.a. Tempeh som jag letat efter i olika matbutiker, men inte hittat) som jag ville undersöka närmare efter fikat.

Ena sidan av hälsobutiksdelen

När vi kom fram till fikaavdelningen hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mig att allt på menyn skulle var sockerfritt och glutenfritt. Jag kunde göra något som jag aldrig brukar kunna göra – beställa ett helt fika med alla tillbehör – wow alltså! Jag beställde en rawtårta med blåbär och vit choklad samt en varm apelsinchoklad. Det var kärlek från första tuggan och klunken! Tårtan var underbart krämig och det vita chokladtäcket helt perfekt. Chokladen smakade som apelsinbågar…fast mycket bättre! Åh, vad jag njöt av varenda bit! PP:s tårta var outstandig med sin krämiga kolasås  och espressotårtan var helt späckad med kaffesmak. Stämningen i caféet var dessutom också mysig och medan lille Ebbe lekte loss i lekhörnan satt vi vuxna och småpratade i sofforna.

Så mycket gott att välja mellan

När vi hade fikat färdigt kände jag att jag ville ta med mig hela Ecocaféet ner till Kalmar, så att jag kunde fika där när jag ville…lyckliga Östersundare som har denna pärla i staden. Jag var dock väldigt lycklig när jag nästan hoppade ut ur caféet med receptet på kolatårtan och en heeel espressotårta till nyåret i högsta hugg! Redo för nästa plats i fina Östersund.

Emelie, Anders och Ebbelito I fika-mode

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.