Underbar sallad av höstskördens grönsaker

Något som är så underbart med Kalmar är att skördetiden här känns extra lång eftersom klimatet är mildare och det betyder mer närodlade grönsaker till oss. Här om dagen var vi och shoppade loss på Solmarka gård och hela deras walk-in kyl var fylld med godsaker. Det fanns alla möjliga grönsaker, egentillverkad yoghurt (som är helt underbart god) och egentillverkad ost (som tro det eller ej är nästan helt beroendeframkallande). Av alla inköpta grönsaker skapades alla fall en rejäl skördesallad och den blev sååå god :). Receptet ger 4-6 portioner.

Till skördesalladen åt vi en gulbetshamburgare med getosthalloumi från Hagelstads gård och hembakade dinkelbröd …mums

Ingredienser:

1 salladshuvud (krispig och god sort, rivna i bitar)

3 stjälkar grönkål (rivna i bitar)

4 morötter (gärna i olika färger och strimlade med potatisskalare eller ostskärare)

3 färska majskolvar

150 g fetaost

1 dl yoghurt

1 tsk yoghurt

5 stjälkar färsk timjan

Tillagning:

Sallad:

Koka upp lättsaltat vatten. Dela varje majskolv i 3 bitar. Lägg i majsen i det kokande vattnet och koka i ca. 7-10 minuter. Skala undertiden morötterna och skär dem i tunna strimlor med en potatisskalare. Dela salladen och grönkålen i bitar. Grilla majskolvarna lite efter kokningen, så att de får några fina grillränder.

Bygg upp salladen på ett fint fat genom att först strö ut salladsbladen. Lägg därefter på några av de strimlade morötterna samt några grönkålsblad. Stoppa in de något avsvalnande majskolvarna och lägg tillsist på de sista morötterna och grönkålen.

Dressing:

Rör ihop fetaost och yoghurt till en jämn smet med hjälp av en stavmixer. Lägg i honung och timjan och rör om lite lätt.

Servera salladen med dressingen vid sidan (det blir lättare att spara ev. rester då). Jag gjorde så att jag  ringlade över dressingen på mitt egna fat och kombon blev fantastisk! 🙂

Smaklig måltid!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.