Krämig omelett med chili och saffran

Omelett är en fantastisk lunch eller middag och denna kombination av smaker var ett expriment som blev fantastiskt! Omeletten blev superkrämig samtidigt som chilin grav lite sting. Till fixade jag ihop en enkel tomatsallad med lite mozzarella, basilika + olivolja och side-salladen kan ju varieras i all oändlighet med vad som är i säsong just då :). Vispa ihop och njut! Receptet ger en rejäl omelett.

Det är lite klurigt att vika över omeletten, men man får göra så gott det går med en stekspade och en gaffel

Ingredienser:  

3 ägg

10 stjälkar persilja (bara bladen)

1 cm röd chili (med kärnor och allt)

1/2 paket saffran

1 dl grädde

en rejäl nypa havssalt

smör

Tillagning: 

Hacka persilja och chili. Värm upp en stekpanna (non-stick) på medelhög värme och lägg i en klick smör. Knäck äggen i en skål medan stekpannan värms upp. Vispa äggen väldigt försiktigt med en ballongvisp (de ska blandas upp lätt med inte helt och hållet). Tillsätt saffran, chili, persilja och vispa väldigt lätt. Tillsätt till sist grädden och vispa återigen väldigt lätt. Lägg äggsmeten i en stekpanna. Rör några virvlar med en träslev eller melaminsked medan omeletten stelnar (så att äggsmeten på toppen åker ner mot botten). Omeletten är klar när botten börjar få lite lätt färg och toppen fortfarande är lite krämig. Knacka med handflatan där handtaget fäster i stekpannan så att omeletten lossnar från botten och stjälp över omeletten på en tallrik med hjälp av en stekspade. Vik över omeletten försiktigt och servera direkt med valfri side-sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.