Helt underbart fluffiga amerikanska pannkakor

Nu när de amerikanska blåbären är i säsong har jag totalt frossat i dessa underbara amerikanska pannkakor (givetvis går det bra med andra blåbär också, men just amerikanska är ljuvligt stora och håller ihop bra vid stekning). Nästan varje helg de senaste veckorna har dessa godingar varit en del av vårt frukostbord…mums! Receptet kommer ur en av mina absoluta favoritböcker; Friendly Food av Hanna Göransson (hemsida; https://www.naturligtsnygg.se/hurbrasomhelst/). Receptet ger ca 7 st 10×10 cm stora pannkakor.

Ingredienser: 

1 ½ dl quinoamjöl (jag använder istället svenskt bovetemjöl från Wermlands bovete)
½ krm äkta vaniljpulver (jag brukar öka till 1 krm… älskar äkta vanilj).
½ krm örtsalt
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 ägg, rumstempererat
1 ½ dl valfri mjölk, t.ex rismjölk eller havremjölk
1 dl blåbär, frysta eller färska (jag använder gärna amerikanska blåbär om det är säsong)
Kokosolja eller ghee till stekning

Tillagning:

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner ägg och mjölk till en fin jämn smet. Låt stå och vila i 5 min. Rör till sist ner blåbären. Hetta upp en stekpanna till max och tillsätt lite kokosolja. Sänk till medelvärme och stek pannkakorna gyllenbruna på varje sida. Späd ev smeten med lite vatten om smeten blivit för tjock.

 

 

 

 

En kommentar Skriv kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.