En lördagsbrunch hemma hos HoPP

Idag hade vi en underbar förmiddag med bl.a. en brunch bestående av ljuvliga råvaror späckade med näring och energi. Igår åkte vi förbi Stenladan på vägen hem, efter en supermysig fika hos min kompis och hennes man, och hittade nog säsongens sista ekologiska små jordgubbar. Jag köpte även på mig lite amerikanska blåbär från gården och imorse totalt “splurgade” vi på färska bär och andra godsaker. Hela brunchen var glutenfri och laktosfri (om man inte tål hårdost kan den uteslutas) och det är något som gör mig så lycklig! Under senaste tiden har jag lyckats skapa näringsrika, nyttiga måltider som dessutom är  fantastiska för ögat utan att känna att jag saknar något. Om ni hade hade frågat mig för några år sedan kan jag säga att ett sådant här brunchupplägg inte fanns på kartan (ibland kan jag och PP le åt oss och hur vi var tidigare jämfört med var vi är idag :)). Men det är verkligen sant… om man ger sin kropp rätt energi och näringsämnen börjar man lysa inifrån och ut samt att “cravings” på snabbmat blir totalt sekundärt och ja, nästan till och med försvinner! Det fina är när man känner att man har kontroll och att man kan göra ett medvetet val att äta en “gammal frestelse”… inget mer dåligt samvete eller skuldkänslor kring vad man stoppar i sig och wow va mycket lättare axlarna kände sig! 🙂

Brunchkomponeter:

Blåbärspannkakor gjorda på bovete och amerikanska närodlade blåbär garnerade med jordgubbar (receptet kommer från Hanna Göranssons superinspirerande hemsida).

Krämig grönkålssmoothie 

Närodlade tomater och gurkor med havssalt och peppar

Lite ost från Ölands Köksmejeri 

Kaffe från Balck Coffee 

Bambusugrör från Manicorganic

 

Finns inte många saker som är bättre än en riktig chillax lördagsmorgon med brunch!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.