Krämig vitkålssallad med blåmögelost och hasselnötter

Kombinerade ihop denna godning till middag idag. Vitkål är späckad med bra näring och i den här salladen får den sällskap av en krämig yoghurtdressing, blåmögelost och knapriga hasselnötter.  Receptet ger 4-6 portioner.

Ingredienser:

1 litet vitkålshuvud (gärna ekologiskt)

1 liten näve rostade hasselnötter (hackade). Ersätt med solrosfrön/pumpafrön om du är nötallergiker

70-100 g lite hårdare blåmögelost (en bit som går att hyvla)

Dressing:

2 dl ekologisk turkisk yoghurt

1 tsk vitvinsvinäger

1,5 tsk dijonsenap

havssalt och peppar

Tillagning:

Strimla vitkålen. Blanda ihop dressingen rör ner den i skålen med vitkål. Salta och peppra lite ytterligare om de behövs. Lägg upp vitkålsblandningen på ett fint fat och garnera med hackade hasselnötter och hyvlade skivor blåmögelost.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.