Kombinerade ihop denna godning till middag idag. Vitkål är späckad med bra näring och i den här salladen får den sällskap av en krämig yoghurtdressing, blåmögelost och knapriga hasselnötter. Receptet ger 4-6 portioner.
Ingredienser:
1 litet vitkålshuvud (gärna ekologiskt)
1 liten näve rostade hasselnötter (hackade). Ersätt med solrosfrön/pumpafrön om du är nötallergiker
70-100 g lite hårdare blåmögelost (en bit som går att hyvla)
Dressing:
2 dl ekologisk turkisk yoghurt
1 tsk vitvinsvinäger
1,5 tsk dijonsenap
havssalt och peppar
Tillagning:
Strimla vitkålen. Blanda ihop dressingen rör ner den i skålen med vitkål. Salta och peppra lite ytterligare om de behövs. Lägg upp vitkålsblandningen på ett fint fat och garnera med hackade hasselnötter och hyvlade skivor blåmögelost.