Besök på Portskjulet i Björnhovda

Igår åkte vi en snabbis till Öland för att kolla in en ny gårdsbutik som vi inte varit på förut. Portskjulet som ligger i ingången av en inbyggd ölandsgård visade sig vara en fantastisk liten butik med allt jag behövde i grönsaksväg. Allt är ekologiskt odlat och omgivningen, med gröna klätterväxter och genomtänkta detaljer, var så mysig.  Det är så fint när det lite titt som tätt dyker upp nya små diamanter och det är just det här som är så underbart med Öland!

Under sensommaren kan man gå upp genom den mysiga trädgården, förbi växthuset och ut mot flera rader av underbara hallonbuskar …och självplocka de ljuvliga små rörda bären :).

Helt överlycklig står jag utanför Portskjulet med min nya bärkasse fylld av godsaker.
Jag älskar hur mysigt det är i portskjulet med de fina emaljskålarna och alla underbara grönsaker. Mangolden längst bak är fantastiskt spröd, god och perfekt till en skördesallad eller en fetaostsallad 🙂

PP med finfina grönsaker

Tomater och lök i vår nya bärkasse samt självplockade hallon …mums!
Helt underbara tomater i olika form och färg

 

En kommentar Skriv kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.