Testade Organic By Mommies recept på gratinerade sötpotatisskivor idag och wow vad gott det var! Så krämigt goda och helt perfekta till lunch eller till middag ihop med en matig sallad. När vi var ute i skogen idag lyckades vi hitta tre fina tegelsoppar, så vi stekte dem i smör och la dem på sötpotatisskivorna…mums!


Ingredienser:
Sötpotatis (jag tog en stor och det räckte till ca. tre personer)
Hackade tomater (jag tog två mindre kvisttomater)
2-2,5 dl riven ost (jag tog mozzarella)
Hackad färsk basilika
Tillagning:
Sätt ugnen på 220 grader. Rengör sötpotatisen (jag skalade den) och skär den i 0,8-cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla olivolja och toppa med lite flingsalt. Baka i ugnen tills de blivit mjuka (ca 10 min). Finhacka tomater samt hacka/bryt basilika medan potatisarna är i ugnen. Ta ut sötpotatisen och toppa med tomatblandningen, baka sedan tills osten har smält och börjat bubbla en aning eller börjar få fin färg. Njut!
Eget tillägg:
1 dl creme fraiche
3-4 tegelsoppar, karl-johansvampar eller 3 nävar kantareller
Jag gjorde dessa godingar i två omgångar. Båda gångerna bredde jag ut lite creme fraîche på samtliga sötpotatishalvor efter att de mjuknat i ugnen. Första omgången la jag på hackade tomater och basilika ovanpå den smälta osten och andra omgången la jag på smörstekt svamp innan den rivna osten. Svampen blev en riktig vinnare! 🙂
