Helt underbara gratinerade sötpotatis-skivor

Testade Organic By Mommies recept på gratinerade sötpotatisskivor idag och wow vad gott det var! Så krämigt goda och helt perfekta till lunch eller till middag ihop med en matig sallad. När vi var ute i skogen idag lyckades vi hitta tre fina tegelsoppar, så vi stekte dem i smör och la dem på sötpotatisskivorna…mums!

Organic By Mommies underbara recept fast med svamp istället för tomat och basilika
Gratinerade sötpotatisskivor ihop med en krämig vitkålssallad blev perfekt till middag

Ingredienser:

Sötpotatis (jag tog en stor och det räckte till ca. tre personer)

Hackade tomater (jag tog två mindre kvisttomater)

2-2,5 dl riven ost (jag tog mozzarella)

Hackad färsk basilika

Tillagning:

Sätt ugnen på 220 grader. Rengör sötpotatisen (jag skalade den) och skär den i 0,8-cm tjocka skivor. Lägg skivorna  på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla olivolja och toppa med lite flingsalt. Baka i ugnen tills de blivit mjuka (ca 10 min).  Finhacka tomater samt hacka/bryt basilika medan potatisarna är i ugnen. Ta ut sötpotatisen och toppa med tomatblandningen, baka sedan tills osten har smält och börjat bubbla en aning eller börjar få fin färg. Njut!

Eget tillägg:

1 dl creme fraiche

3-4 tegelsoppar, karl-johansvampar eller 3 nävar kantareller

Jag gjorde dessa godingar i två omgångar. Båda gångerna bredde jag ut lite creme fraîche på samtliga sötpotatishalvor efter att de mjuknat i ugnen. Första omgången la jag på hackade tomater och basilika ovanpå den smälta osten och andra omgången la jag på smörstekt svamp innan den rivna osten. Svampen blev en riktig vinnare! 🙂

Gratinerade sötpotatisskivor toppade med tomat och basilika ihop med ett par skivor Bresaola

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.