Enkel tomatsallad med säsongens tomater

Denna enkla sallad är ett perfekt tillbehör till de flesta maträtter. Vi brukar använda fetaost eller mozzarella och även lite ruccola om vi har det hemma. Mellan maj och oktober är det säsong för tomater i Sverige och då brukar den här salladen vara en del på vårt matbord väldigt ofta. Dessutom ett väldigt bra tillfälle att ringla över lite fin och välgörande kallpressad olivolja. receptet ger 2-4 portioner.

Ingredienser:

5 st. kvisttomater (jag använder lite större körsbärstomater på kvist från Hagalundstomater som är så otroligt goda och söta).

100 g fetaost eller mozzarella

2 kvistar basilika (jag brukar bryta bladen för hand)

1 msk olivolja

en nypa havssalt om du använder mozzarella

lite färskmalen peppar (kan uteslutas)

Tillagning:

Skiva tomaterna och lägg upp dem på ett fint fat. Bryt fetaost eller mozzarella lägg ovanpå tomaterna. Lägg på några av de brutna basilikabladen och ringla över olivoljan. Lägg på resten av basilikan och strö ev. på lite salt och peppar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.