Riktigt kladdig chokladig kladdkaka

Här kommer ett recept på en riktigt kladdig chokladig kladdkaka som går att kasta ihop både enkelt och kvickt innan besök, fest eller bara när man är lite sugen …mums! Servera den denna godbit med en klick kardemummagrädde.

Ingredienser

3 ägg

0,5 – 1 dl kokossocker (beroende av egen smak)

100 g smör (byt till kokosolja om du är mjölkintolerant).

150 g choklad (jag brukar fördela chokladen med 100 g 75% Vivani och 50 g 50% Vivani, men det går att blanda lite hur man vill. Om du är mjölkintolerant kan du istället använda enbart 75% choklad).

1 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vanilj

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och lägg mot slutet i den hackade chokladen som sedan ska smälta i den det varma smöret. Rör om tills chokladen har smält. Vispa ägg, kokossocker och vanilj poröst och rör sedan ner den smälta chokladen i äggsmeten. Blanda ihop mandelmjöl och bakpulver i en separat skål. Tillsätt mandelmjöl och bakpulver och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-18 minuter. Kakan ska lossna något från kanterna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig. Det är viktig att passa kakan noga. Ställ därefter kakan åt sidan och låt den svalna i formen. Kakan är god direkt, men är fantastisk efter en natt i kylen.

Fat från IKEA-kollektion (Jassa). Bär från Öland och grädde efter eget recept

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.