Det finns enligt mig inte något godare än Öländska jordgubbar! I år ville jag bevara känslan så länge som möjligt samt ha tillgång till den fina råvaran även på vintern, så jag köpte 15 liter jordgubbar och frös in dem. Sommarsmoothies året runt…jippi! Här kommer två goda smoothievarianter; en med yoghurtbas och en med koksmjölkbas. Recepten ger 2 stora eller fyra små glas.
Jordgubbssmoothie med en yoghurtbas:
Ingredienser:
2 dl lätt upptinade eller färska ekologiska jordgubbar (proppar dl-måttet)
1 dl frusen ekologisk mango
4 dl rysk yoghurt eller ekologisk turkisk yoghurt
1 dl vatten
1 msk kokosolja
1 tsk malen kardemumma

Mjölkfri jordgubbssmoothie:
Ingredienser:
2 dl lätt upptinade eller färska ekologiska jordgubbar (proppar dl-måttet)
1 dl frusen ekologisk mango
2 dl kokosmjölk (i tetrapack)
2 dl vatten
1 msk passionsfruktspulver eller saften från en halv lime
Tillagning:
Mixa samtliga ingredienser i en mixer (jag använder Wilfa Raw Fuel och är väldigt nöjd med den). Servera smoothien omgående och njut! 😉
