Somrig jordgubbsglass

Nu har värmen kommit till Kalmar och vi har haft turen att ha sol och värme flera dagar i rad. I flera veckor har jag varit sugen på isglass och idag så fick jag glassformar i rostfritt stål av PP …jippi! Jag började direkt experimentera och här har ni mitt första isglassrecept som är både jordgubbigt sött och underbart krämigt. Receptet ger 5 isglassar.

Ingredienser:

2 dl Brämhults apelsinjuice

2 dl frysta eller färska eko jordgubbar (väl tilltagna dl-mått)

1 dl fryst eko mango (väl tilltaget)

en nypa vaniljpulver

Tillagning:

Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer och skeda i smeten i glassformarna. Lägg på locket och stoppa ner glasspinnen. Ställ i frysen tills glassen stelnat (ca. 1-2 timmar). Om det inte går att få ut glassarna ur formarna kan du försiktigt hålla formarna under lite rinnande varmvatten.

Muuuuuuuums 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.