Chokladig chokladboll

Chokladbolledagen i ära skapade jag en enkel liten boll med smält choklad istället för med kakao och åh så gott det blev! När jag skulle börja rulla chokladbollarna insåg jag att vi hade slut på kokos, så det fick bli hackade pekannötter istället. Så om du precis som vi älskar chokladbollar testa dessa goingar vettja! Receptet ger ca 10 st.

Ingredienser:

100 g smör

1/4 dl kokossocker

1/2 tsk äkta vanilj

3 dl havregryn

60 g smält choklad 75% (jag använder Vivani utan vitt socker)

1 msk gott kaffe (jag använder specialkaffe från Balck Coffee)

1 dl hackade pekannötter eller kokosflingor

Tillagning:

Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda alla ingredienser förutom choklad och kaffe i en matberedare. Ringla sedan ner den smälta chokladen under omrörning. Häll till sist i det avsvalnade kaffet. Smeten blir lite kletigare än vad man är van vid, men det går bra att rulla och efter en liten stund i kylen blir de hårda och fina med en djup chokladsmak.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.