Lunch på Villa Solbacken

Min kollega Maria tog ett fint intiativ idag och reserverade lunchbord på Villa Solbacken, en ståtlig syn precis invid Kalmarsund. Jag hade aldrig aldrig varit där förut, men i princip varje gång jag åkt över Ölandsbron har jag pekat på den fantastiska villan och sagt: “där kan jag bo”! När vi steg in i villan blev vi väl mottagna och när jag gapandes gick genom de vackra lokalerna på väg mot vårt bord försökte jag insupa varje fin detalj (det blev till slut så mycket att kameran åkte upp och istället så fotade jag hej vilt). Först fick vi ta för oss av salladsbuffén och allt var väldigt gott, men det som stack ut var den hemgjorda focaccian som var helt ljuvlig. En fin touch var att man fick gå och hämta huvudrätten i köket där man också på den gamla järnspisen plockade upp lite andra tillbehör. Kaffe och efterrätt hämtades sedan i ett litet rum med stora vackra spröjsade fönster. Utanför sken vårsolen och havet glittrade sådär underbart inbjudande…

Sällskapet (mina kollegor), omgivningen och naturligtvis maten gjorde att lunchen blev helt amzing!

        

    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.