Kardemumma-yoghurt med blåbär

Idag uppfann jag ett superenkelt sätt att göra sååå god smaksatt yoghurt. Om man inte äter vitt socker längre försvinner snabbt alla smaksatta yoghurtar och filmjölker och kvar är bara de naturella (jag älskar naturell yoghurt, men ibland kan lite smak vara underbart). De som enligt etiketten är sockerfria innehåller istället sötningsmedel och andra tillsatser. Yogi dröm från min barndom är ett minne blott för nu kan jag utan större fördröjning avnjuta en ännu godare och krämigare yoghurt fullspäckad med näringsämnen. Receptet ger 2-4 portioner.

Servera frukostyoghurten i en vacker skål. Jag blev sugen på en Ittala Marimekko som ger en superlyxig känsla.

Ingredienser: 

En burk (500g) rysk yoghurt (den är så underbart krämig)

1,5 tsk nymalen kardemumma eller 2 tsk färdigmald kardemumma.

1 tsk vaniljpulver

2 tsk honung

1-2 dl frysta blåbär

Pekannötter

Pistagenötter

Tillagning:

Jag tycker om att använda förpackningen som yoghurten kommer i, men det går givetvis att lägga över yoghurten i en vispskål istället. Mät upp och lägg i samtliga ingredienser i förpackningen eller i bunken. Mixa samman allt med vispinsatsen på en stavmixer eller en elvisp tills allt är blandat. Ta det försiktigt med hastigheten till en början om du använder bunken som yoghurten kommer i. Lägg upp den färdiga yoghurten i 2-4 skålar (beroende på hur många som ska äta) och garnera med 1/2 dl blåbär per portion. Rör om lite så att blåbären ger en vacker marmorering. Strö över pekannötter och pistagenötter efter eget behag. Avnjut till frukost med stor kopp kaffe!

    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.