Vaniljglass

När jag fyllde 26 år överraskade mig PP med en glassmaskin som kunde frysa när den vispade! Jag blev överlycklig och såg framför mig hur jag skapade sockerfri glass som var både smakrik och krämig. Det är underbart att bara kunna blanda ihop en enkel glassmet som man lägger i glassmaskinen och sen voilà…färdig glass att bjuda på efter bara 45-60 min!

Hemmagjord vaniljglass med hasselnötssås

Utrustning: 

En glassmaskin (Jag använder Wilfa)

Ingredienser:

2 ägg

0,5-0,75 dl flytande honung (jag använder akacia)

3 dl grädde

2 dl mjölk

1/2 tsk äkta vaniljpulver

Tillagning:

Knäck äggen i en stor skål. Vispa äggen i 1-2 två minuter med en ballongvisp (jag vispar för hand för jag tycker det blir fluffigare då). Ringla i honungen under vispning. Häll i grädde, vaniljpulver och sedan mjölk och vispa tills allt är omrört. Häll i smeten i glassmaskinen och kör i 60 min (standard) eller tills glassen är hård och vispningen mycket långsam. Skopa upp glassen med en slickepott, slicka skålen och sen bjud och njut!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.