Snabbpicklad lök utan tillsatt socker

Picklad lök är ett underbart tillbehör till många rätter då den tillför både syra och sötma till maten. Jag brukar använda picklad lök till framförallt hamburgare och olika wraps samt sallader. Receptet serverar 4 personer.

Ingredienser:

2 stora eller 3 små rödlökar, skalade och tunt skivade

Äppelcidervinäger

Vatten

Tillagning:

Lägg den skivade löken i en bunke eller en stor burk med lock. Häll på ca hälften äppelcidervinäger och hälften vatten så att löken blir täckt. Låt stå i ca 15-20 min med plastfolie eller lock på. Låt därefter löken rinna av lägg och sedan tillbaka löken i burken med lock eller i en annan fin behållare. Hållbarhet i kylen är ca 5 dagar i tätt försluten burk.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.