Besök och inköp på Vittviks Gård

Idag satte vi oss i bilen och tog en liten utflykt till Vittviks Gård i Valdemarsvik för hämta upp årets köttlåda fylld med nötkött (både köttfärs och alla möjliga spännande detaljer). När vi gjorde våra inköp på gården förra gången var det sent och becksvart ute och vi såg inte mycket av natur och djur. Idag var det dock en fin vårdag med ömsom moln och ömsom sol. Efter att att vi åkt på en längre grusväg genom skogen och följt de utmarkerade skyltarna öppnade plötligt skogen upp sig och vid sidan av oss låg en stor vacker sjö samt grön betesmark där både kor och små kalvar strövade runt. Framför oss låg ett stort vackert hus och när vi svängde upp mellan gröna hagar till gårdsbutiken hoppade jag nästan av lycka vid synen av de små söta kalvarna. När vi anlände och parkerade kunde vi först inte riktigt utgöra vad det var som stod vid dörren till butiken, men efter ett par sekunder såg vi att det var ett litet får. När jag öppnade bildörren kom det skuttandes mot oss och bäade snällt…

Jag var såld innan, men nu var jag överlycklig där jag satt på huk och kliade lilla fåret Laban bakom öronen.

Fåret Laban var både gullig och busig

Förutom att köttet är ekologiskt och fantastiskt gott så vet jag att djuren har det bra där de betar gräs i sluttningarna (kalvarna med sina mammor). Människorna som driver Vittviks Gård är otroligt trevliga och det är alltid en glädje att möta dem + att de brinner för det de gör och tillverkar. Gården har ett eget slakteri så att djuren utsätts för minsta möjliga stress. Köttet får sedan hängmöra precis så länge som det ska. Allt detta märks förstås sedan i köttets smak.

Korna äter hö lugnt medans kalvarna busar och hoppar runt

 

 

En kommentar Skriv kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.