Krämig vitkålssallad med blåmögelost och hasselnötter

Kombinerade ihop denna godning till middag idag. Vitkål är späckad med bra näring och i den här salladen får den sällskap av en krämig yoghurtdressing, blåmögelost och knapriga hasselnötter.  Receptet ger 4-6 portioner.

Ingredienser:

1 litet vitkålshuvud (gärna ekologiskt)

1 liten näve rostade hasselnötter (hackade). Ersätt med solrosfrön/pumpafrön om du är nötallergiker

70-100 g lite hårdare blåmögelost (en bit som går att hyvla)

Dressing:

2 dl ekologisk turkisk yoghurt

1 tsk vitvinsvinäger

1,5 tsk dijonsenap

havssalt och peppar

Tillagning:

Strimla vitkålen. Blanda ihop dressingen rör ner den i skålen med vitkål. Salta och peppra lite ytterligare om de behövs. Lägg upp vitkålsblandningen på ett fint fat och garnera med hackade hasselnötter och hyvlade skivor blåmögelost.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *