Grekisk sallad med sommarens underbara grönsaker

Sommaren här i Kalmar och på Öland är helt underbar med sina fantastiska grödor och råvaror. Vi åker runt till våra favoritställen och köper så mycket varor vi bara kan direkt från odlaren/bonden och samtidigt upptäcker vi nya diamanter. Den här salladen är en superblandning av allt det goda som bjuds i trakten och den är ett perfekt tillbehör till de flesta rätter eller bara för dig själv med lite gott fröknäcke och pålägg till. Receptet ger 2-4 portioner.

Ingredienser:

4-5 st Västeråsgurkor (skurna i halvmånar)

1-2 kvistar körsbärstomater eller en burk ekologiska körsbärstomater (halverade eller delade i fjärdedelar)

Helt underbara tomater och gurka från Stenladan och Portskjulet

1 mellanstor röd lök (gärna färsk och skuren i halverade ringar)

4 spröda salladsblad brutna i bitar

1/2-1 burk kalamata oliver (brukar ta en hel burk eftersom jag älskar oliver)

150 g fetaost brutna i bitar eller delade i kuber

Olivolja att ringla över (kallpressad)

ev. lite havssalt och färskmalen peppar

Tillagning:

Skär till samtliga grönsaker och blanda dem tillsammans i en skål. Häll av olivspadet och rör ner oliverna i salladen. Bryt fetaost i bitar lägg ner den i salladen. Jag brukar i det här skedet bara röra om väldigt försiktigt, så att inte fetaosten faller sönder för mycket. Lägg upp salladen på ett fint fat och ringla över olivolja samt strö över lite havssalt och peppar.

I det här fallet åt vi en god fetaostpaj och då tog vi bort oliver och fetaost i salladen men åt de fräscha grönsakerna till pajen 🙂

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *