Underbara rawbollar

Inspirerad av Organic By Mommys fantastiska recept på kardemummabollar skapade jag idag två egna varianter som blev sååå goda. Den ena sorten blev en saffransboll rullad i hackade pistagenötter och den andra sorten blev en boll med kardemummasmak rullad i blåbärspulver. Dessa rawbollar är perfekta till fikat eller som mellanmål och är späckade med bra näringsämnen. Recepten ger 8 bollar.

Saffransbollar:

1 1/2 dl Cashewnötter

1 1/2 dl Pekannötter

12 dadlar

1-2 paket ( á 0,5 g) saffran (jag tog två paket eftersom jag älskar saffran)

En liten slatt rosenvatten (kan uteslutas)

En nypa havssalt

Ev. 1 sked (större sked) vatten för att nötsmeten ska gå ihop till en fin massa

1-2 dl hackade pistagenötter

Tillagning:

Mixa samtliga ingredienser förutom pistagenötterna till en jämn nötmassa. Rulla massan till bollar och rulla dem i de hackade pistagenötterna. Lägg de färdiga bollarna i kylen och avnjut dem när de kallnat lite.

Blåbär- och kardemummabollar:

1 1/2 dl Cashewnötter

1 1/2 dl Pekannötter

12 dadlar

1 tsk nymalen kardemumma

En nypa vaniljpulver

En nypa havssalt

Ev. 2 skedar (större sked) vatten för att nötsmeten ska gå ihop till en fin massa

Ca. 3 msk blåbärspulver

Tillagning:

Mixa samtliga ingredienser förutom blåbärspulvret till en jämn nötmassa. Rulla massan till bollar och rulla dem i blåbärspulvret. Lägg de färdiga bollarna i kylen och avnjut dem när de kallnat lite.

 

 

 

 

 

En kommentar Skriv kommentar

  1. Emelie skriver:

    Åh så fina! Bra tips med pistage 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *